Leadership Management Program.

Het Leadership Management Program staat in het teken van ‘leren leidinggeven’. Dit doen we natuurlijk vanuit de Finanxe visie. Dus met oog voor jouw eigenheid, persoonlijke waarden en visie. En met ruimte voor jouw persoonlijke leerbehoefte en aansluitend bij jouw nieuwsgierigheid. Want onze insteek is dat je juist vanuit je kracht en je interesse het meest kan groeien. 

Over Finanxe

Voor werkgevers

FinanXe ROOM25 Dick de Waard - Stella Dekker Fotografie (13).jpg
FinanXe Donkelsgoed 13-06-2023 - Stella Dekker Fotografie (21).jpg

Learn. Grow. Be You.

De Finanxe Academy. De beste plek voor financials die klaar willen zijn voor de toekomst. Met steengoede programma’s. Waarin je met elkaar en van elkaar leert. Met de beste trainers en docenten. Je leert gesprekken te voeren, vragen te stellen, interventies te doen en toegevoegde waarde te leveren. 

We werken met gedreven coaches die jou met plezier en energie vooruit helpen. Die soms ook de randjes van jouw comfort zone opzoeken, omdat je juist daar het meeste van leert.  

Vertel mij meer

Persoonlijk leiderschap 15-11-2022 Rietland (16).jpg

Inhoud van ons programma

Het programma duurt 1 jaar en bestaat uit 6 dagen. Waarbij het volgende aan bod komt:

Dag 1: ik en de ander

We gaan onderzoeken vanuit welke persoonlijke waarden je leeft en hoe je vanuit die waarden je leiderschap vorm kan geven. Je maakt een eerste aanzet met het formuleren van jouw visie op leiderschap en de leervragen die je hebt ten aanzien van jouw leiderschapsontwikkeling.

Dag 2 en 3: ik in relatie tot mijn team

Tweedaagse met overnachting op locatie

Deze tweedaagse sta jij als manager centraal. Als leidinggevende schep je de sfeer waarin wordt samengewerkt en ben jij de inspirerende factor die het grotere belang voor ogen houdt. Elementen die daarbij van belang zijn passeren de revue: 

  • Het creëren van psychologische veiligheid
  • Stel heldere doelen en geef duidelijke feedback
  • Sturen of steunen? Pas je leidinggevende stijl aan, aan de personen waar je leiding aan geeft
  • De balans tussen vertrouwen en controle
  • Wat te doen met teams waar onbalans is?
  • Hoe geef je effectief leiding aan grotere teams?

 

Dag 4: ik in relatie tot de organisatie

Deze dag gaan we dieper in op de dynamiek in organisaties. Als interim financial kom je in steeds wisselende organisaties terecht. De dynamiek die speelt is deels te duiden door gedragingen die je waarneemt en deels spelen er dingen mee, die minder direct waarneembaar zijn. Dingen als historie, de intentie die ten grondslag ligt aan de organisatie, de onuitgesproken dynamiek tussen mensen. Zowel de waarneembare als de minder waarneembare dynamiek komt deze dag aan bod.

Dag 5: de veranderopgave

Als interim financial heb je regelmatig te maken met een verandering in de organisatie waar je wordt ingehuurd. Deze dag gaan we in op de aansturing van een verandertraject. Dit doen we aan de hand van de thema’s ‘communicatie’ en ‘gedrag’. Communicatie is een van de belangrijkste sleutels in verandertrajecten. Enerzijds om de doelen en toekomstbeelden te delen. Anderszijds om emoties en weerstand bespreekbaar te maken.

Download het programmaboek

FinanXe Donkelsgoed 13-06-2023 - Stella Dekker Fotografie (38).jpg
FinanXe Donkelsgoed 10-05-2023 - Stella Dekker Fotografie  (43).jpg

Dag 6: de praktijk en vooruitblik

Deze dag behandelen we je uitdagingen uit de praktijk. Waar loop je tegen aan? Wat is nog lastig? Je hebt een logboek vol indrukken, visies, sterktes en uitdagingen samengesteld in de loop van het jaar. Voorafgaand aan de training deel je de belangrijkste uitdagingen met de trainers, zodat deze laatste dag volledig op maat op de vraagstukken uit de groep kan worden samengesteld. We sluiten het jaar af met een stip op de horizon. Wat voor leider wil jij zijn? Welke stappen ga je zetten om die persoon te worden? Wat heb je daarin nog nodig en hoe zorg je dat je dat krijgt?

Quote academy website.png

Rob Vinke 
Docent binnen het Leadership Management Program

Download het Finanxe Academy Programmaboek. 

Je ontvangt het programmaboek direct in je mailbox. 

In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken

*Join the Finanxe Family. 

Kom jij bij ons in dienst? Dan krijg je automatisch toegang tot onze 
Finanxe Academy en ben je altijd verzekerd van een plek in één van onze programma’s. 
Kijk voor meer informatie en solliciteren op Finanxe.nl. 

Naar Finanxe.nl

Er gaat niets boven  
persoonlijk contact.

Wil je graag meer weten? 
Let’s connect.

Persoonlijk contact 3.jpg