Inspiring the future Program.

Inspirerend leiderschap begint met een visie op de toekomst. De toekomst van de thema’s die spelen in ons vak, maar ook de toekomst van werk, van intermenselijke verhoudingen. Dit programma geeft je input om zelf zo’n visie te creëren, waar je nu al door verrijkt wordt, maar die je ook helpt na te denken over jezelf, je carrière en de wereld waar je onderdeel van uit wil maken.

Over Finanxe

Voor werkgevers

FinanXe ROOM25 Dick de Waard - Stella Dekker Fotografie (9).jpg
FinanXe Donkelsgoed 13-06-2023 - Stella Dekker Fotografie (22).jpg

Learn. Grow.  Be You.

De Finanxe Academy. De beste plek voor financials die klaar willen zijn voor de toekomst. Met steengoede programma’s. Waarin je met elkaar en van elkaar leert. Met de beste trainers en docenten. Je leert gesprekken te voeren, vragen te stellen, interventies te doen en toegevoegde waarde te leveren.  Alle programma's zijn gebouwd op de vier pijlers van de academy. 

We werken met gedreven coaches die jou met plezier en energie vooruit helpen. Die soms ook de randjes van jouw comfort zone opzoeken, omdat je juist daar het meeste van leert.  

Vertel mij meer

Wat ga je doen.

Het programma duurt 1 jaar en bestaat uit 6 dagen. Waarbij het volgende aan bod komt:

Dag 1: de toekomst

Wat als je de lijnen van de huidige tijd doortrekt naar de toekomst. Kunnen we daar iets mee voor ons vak en voor onze klanten? Hoe kunnen organisaties dealen met de VUCA*-tijd waar we allemaal mee te maken hebben? We gaan het hebben over de bijna exponentiele groei van wat er met AI mogelijk is, hoe organisaties en mensen met elkaar verknoopt zijn en hoe een relatief klein incident een cascade aan gevolgen kan veroorzaken. Meer control en spreadsheets zijn niet het antwoord. Maar wat dan wel? Daar krijg je deze dag alle input voor.

* VUCA is een acroniem voor Volatility, Uncertainty, Complexity en Ambiguity

Dag 2: menselijk gedrag op de werkvloer

Toekomstige uitdagingen zitten nooit in systemen, regels en procedures maar altijd in het gedrag van mensen. Het beter leren begrijpen, duiden en beïnvloeden van gedrag is doel van deze dag. En dat doen we aan de hand van inzichten uit de gedragsbiologie. Wat leren apen ons over het belang van de sociale context? Hoe kan je deze inzichten vertalen naar de sociale contexten waarin wij dagelijks actief zijn? En wat kan je direct al doen om het verschil te maken?

 

Download het programmaboek

FinanXe Donkelsgoed 13-06-2023 - Stella Dekker Fotografie (1).jpg
AC8A7861.jpg

 

Dag 3: duurzaamheid, changing the game

De wereld gonst van de noodzaak tot verduurzaming. En of organisaties nu willen of niet, duurzaam handelen wordt het nieuwe normaal. De controller heeft hierin een centrale rol te spelen. En dan hebben we het dit keer niet over de verslagleggingsregels, maar over de positieve invloed die je kunt hebben op processen, ketens en stakeholders om deze noodzakelijke trend te versnellen. Maar hoe pak je je rol in het sturen op duurzaam denken en duurzaam gedrag in de organisatie? Dat heeft niet alleen te maken met verbetering van processen, maar vooral ook met de intermenselijke kant: gedrag, communicatie en het meekrijgen van mensen in de verandering. Want niemand is te klein om impact te maken.

Dag 4: risicoleiderschap

De dynamiek van de VUCA-wereld en onze toekomstbeelden gaan gepaard met vele onzekerheden, die zowel risico’s opleveren én kansen bieden. Deze kunnen niet meer worden beheerst door het conventionele risicomanagement. Ze zijn ook nog eens veel te belangrijk om louter aan de afdeling Risicomanagement over te laten. De huidige dynamiek vraagt dus om anders, niet-conventioneel omgaan met onzekerheden. Het vraagt om risicoleiderschap, ook van de controller. Wat is dat dan? En hoe geef je dat vorm binnen je rol?

Quote Marge leading the future program – 2.png

Sarah Mutsaers
Docent binnen het Leadership Management Program

Dag 5: de controller als storyteller en adviseur

De financial van de toekomst zal door digitalisering en automatisering minder bezig zijn met verzamelen, analyseren en controleren van cijfers. Wat belangrijker wordt is dat de controller de context van de cijfers kan begrijpen en uitleggen en een rol kan nemen in hetgeen we in de voorgaande dagen hebben besproken. Het vertellen van het verhaal, het creëren van beelden en het geven van advies wordt steeds belangrijker. We gaan deze dag oefenen met de communicatieskills om deze storyteller/adviesrol goed te kunnen pakken.

 
Dag 6: investment in your future self

We hebben allemaal vele ballen hoog te houden. Zeker in het spitsuur van het leven waarin er van alles speelt naast je werk. Sommigen volgen nog een studie, eventuele kinderen zijn vaak nog jong en hebben veel aandacht nodig. Het eerste wat vaak sneuvelt in die drukte is zorg voor jezelf. Deze dag krijg je hands on, toepasbare oplossingen aangereikt, die je helpen om in kleine stappen de weg terug te vinden naar een gezonde leefstijl en een gezond stressniveau.

Download het programmaboek

AC8A7883.jpg

Download het Finanxe Academy Programmaboek. 

Je ontvangt het programmaboek direct in je mailbox. 

In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken

*Join the Finanxe Family. 

Kom jij bij ons in dienst? Dan krijg je automatisch toegang tot onze 
Finanxe Academy en ben je altijd verzekerd van een plek in één van onze programma’s. 
Kijk voor meer informatie en solliciteren op Finanxe.nl. 

Naar Finanxe.nl

Er gaat niets boven  
persoonlijk contact.

Wil je graag meer weten? 
Let’s connect.

AC8A7072.jpg