Data Driven  
Controller Program.

Data heeft de toekomst! Wil jij alles weten over de ontwikkeling van data in organisaties? Wil jij niet alleen hands on met data aan de slag, maar ook echt begrijpen hoe je een goede data structuur neerzet en daarmee een goede gesprekspartner bent voor jouw opdrachtgever? Dan is dit programma echt iets voor jou!

In het tweejarige Data Driven Controller Program leer je hoe je een data driven organisatie opzet, waarom sturen op data zo waardevol is en welke rol je hierin speelt als finance professional.

Over Finanxe

Voor werkgevers

Data driven controller program.jpg

De vier pijlers van  
het programma:

Pijlers-blauw.png

Learn. Grow.  
Be You.

De Finanxe Academy. De beste plek voor financials die klaar willen zijn voor de toekomst. Met steengoede programma’s. Waarin je met elkaar en van elkaar leert. Met de beste trainers en docenten. Je leert gesprekken te voeren, vragen te stellen, interventies te doen en toegevoegde waarde te leveren.  

We werken met gedreven coaches die jou met plezier en energie vooruit helpen. Die soms ook de randjes van jouw comfort zone opzoeken, omdat je juist daar het meeste van leert.  

Vertel mij meer

Vakinhoudelijke verbreding.

 • Strategie 
  Strategie gaat over waar een organisatie wil staan over een aantal jaren en wat er nodig is om daar te komen. Thema’s die hierbij komen kijken zijn bijvoorbeeld big data, blockchain, artificial Intelligence en robotisering.
 • Organisatie
  Deze sessie geeft een introductie op het gebied van datamanagement met een mix van theorie, praktische kaders en ervaringen uit de praktijk. Frameworks die aan bod komen zijn onder andere TOGAF, ArchiMate en DMBOK. Verder geeft deze sessie inzicht in hoe je een effectieve datamanagement capaciteit in een organisatie opbouwt en wat de verschillende rollen hierin zijn.
 • Psychologisch inzicht in jezelf en de ander
  Deze dag staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. We bespreken wat een persoonlijkheid maakt tot wat het is, wat hierop van invloed is (geweest) en hoe patronen ontstaan. Door deze te kennen, kan je ze ook herkennen. Dit zorgt voor relevante inzichten voor jezelf, maar ook in relatie tot anderen.

Download het programmaboek

AC8A7861.jpg
AC8A7629.jpg

Vakinhoudelijke verbreding.

 • Architectuur & transitie
  Tijdens deze sessie gaan we dieper in op architectuur. Wat zijn manieren om het IT-landschap vorm te geven? Welke patronen zijn daarin belangrijk? En hoe herken je ze? We sluiten steeds aan op concrete praktijkvoorbeelden.
 • Techniek
  Tijdens deze sessie behandelen we actuele ontwikkelingen op het gebied van data-analyse. Verder gaan we dieper in op de wijze waarop je als controller invulling geeft aan het opzetten van een data-straat, voor het automatiseren van data-preparatie en -transformatie. Daarbij wordt uitgebreid ingegaan op technieken en begrippen als Big Data, data-lake, datawarehouse, data-marts, data-kubussen, SQL, queries en ETL.
 • Persoonlijk leiderschap in veranderingstrajecten
  Deze dag staat in het teken van het meekrijgen van anderen in veranderprocessen. Alignment en committent staan centraal. Je krijgt inzicht in verschillende manieren om veranderingen aan te sturen. Ook hebben we aandacht voor organisatie-dynamiek en het effect van interventies. Je leert kritisch kijken naar je eigen rol in een veranderproces. We sluiten het jaar af met de presentatie van je Personal Commitment Plan.
datadriven.png

Bob Goeree
Docent binnen het Data Driven Controller Program

Persoonlijke 
ontwikkeling.

 • Wij besteden volop aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je ook als mens blijft groeien. We zijn er van overtuigd dat als jij kan zijn wie je echt bent, je alleen maar sterker in je schoenen komt te staan. Zo krijg je meer plezier in je werk en haal je meer voldoening uit de dingen die je doet. Zowel professioneel als privé. En daar gaan wij voor.

Professionele  
ontwikkeling.

 • Samen zorgen we ervoor dat jij met jouw vakkennis van directe toegevoegde waarde gaat zijn voor je opdrachtgever. Daarom trainen wij jou op onderwerpen, skills en inzichten die helpen het verschil te maken. Denk aan analyseren, adviseren, gespreksvaardigheden en presenteren. Stuk voor stuk vaardigheden waarmee jij die autoriteit wordt op het gebied van financiële data.

Download het prgrammaboek

AC8A7883.jpg
AC8A7697.jpg

Vaste kleine groepen.

 • Leren van elkaar
  Je leert het meeste van en met elkaar. Samen hoor je meer, zie je meer en ervaar je meer. Daar zijn wij van overtuigd. Daarom werken we in vaste kleine leergroepen waarmee je opleidingsdagen volgt en ervaringen deelt. Tijdens de trainingen gaan we actief met elkaar aan de slag. Elke trainingsdag is gevuld met theorie, oefeningen en activiteiten en draaien steeds weer om het toepassen van kennis en vaardigheden in de praktijk.

Download het programmaboek

Download het Finanxe Academy Programmaboek. 

Je ontvangt het programmaboek direct in je mailbox. 

In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken

*Join the Finanxe Family. 

Kom jij bij ons in dienst? Dan krijg je automatisch toegang tot onze 
Finanxe Academy en ben je altijd verzekerd van een plek in één van onze programma’s. 
Kijk voor meer informatie en solliciteren op Finanxe.nl. 

Naar Finanxe.nl

Er gaat niets boven  
persoonlijk contact.

Wil je graag meer weten? 
Let’s connect.

Persoonlijk contact 3.jpg